Numeroase mărci de apă îmbuteliată conțin toxine
În ciuda reclamelor cu izvoare și fluvii pitorești, apa îmbuteliată nu este mereu de calitate superioară. De fapt, doar un procent mic de apă îmbuteliată provine dintr-un izvor sau dintr-o sursă de apă subterană.
Aproximativ 25% din apa îmbuteliată disponibilă pe piață este identică din punct de vedere calitativ cu cea de la robinet. Evident, majoritatea companiilor filtrează și tratează apa produsă cu raze ultraviolete. Apoi o pun în vânzare la un preț de 100 de ori mai mare decât cel al apei de la robinet, a cărei calitate este asemănătoare.
Mai mult, numeroase studii au demonstrat că, în cazul anumitor mărci, apa îmbuteliată poate conține ftalați, mucegai, microbi, benzen, trihalometani și chiar arsenic. Din aceste motive, specialiștii susțin că apa de la robinet este de obicei mai sigură, deși trebuie luat în considerare și modul în care aceasta este purificată.
Există alternative pentru apa îmbuteliată
O modalitate excelentă pentru a economisi bani, a-ți menține sănătatea și a proteja mediul înconjurător este să-ți cumperi o sticlă de apă reutilizabilă. Magazinele vând numeroase astfel de sticle pe care le poți umple cu apă la tine acasă, astfel încât să ai acest lichid vital cu tine în orice moment.
Mai mult, există numeroase produse inovatoare care te pot ajuta să te asiguri că apa pe care o bei este de calitate. De pildă, ce-ar fi să-ți cumperi o cană de sticlă cu filtru biodegradabil? O altă variantă este să montezi un filtru la chiuvetă—se montează ușor, iar calitatea apei pe care o bei va fi îmbunătățită considerabil.
Articolul integral pe https://dozadesanatate.ro/