Produse

Furnizori

Niciun furnizor

Kent RO Systems și-a construit o reputație formidabilă pe piața purificatoarelor de apă și acum explorează noi direcții de creștere.

Kent RO Systems și-a construit o reputație formidabilă pe piața purificatoarelor de apă și acum explorează noi direcții de creștere.

Datorită mai multor factori, inclusiv creșterea populației, scăderea precipitațiilor și temperaturi mai ridicate, s-a înregistrat o scădere persistentă a resurselor de apă dulce, prezentând un pericol semnificativ pentru aprovizionarea cu apă potabilă. În prezent, 65-70 la sută dintre indieni au acces slab sau limitat la apă potabilă sigură. Ca urmare, în ultimele trei decenii, industria de purificare a apei din India la nivel domestic a crescut. În timp ce purificatoarele de apă nu se găseau în magazinele de bunuri de consum până în 1999, acum sunt vândute prin mai multe canale și nu mai sunt considerate un lux, ci o necesitate. Cu toate acestea, încă mai este mult de făcut.

Întâlnește-l pe Mahesh Gupta, un inginer mecanic care a văzut potențialul viitor al industriei de purificare a apei și, cu perspicacitatea sa ascutită, a revoluționat sectorul cu introducerea primei tehnologii de purificare a apei prin osmoză inversă (RO) în țară, sub denumirea Kent RO Systems Limited, în 1998. Astăzi, Kent RO – tehnologia de purificare prin osmoza inversa este cea mai populară tehnologie în industria de purificare a apei.

Gupta

"Am identificat îngrijorarea constantă a fiecărui gospodărie indiană și am oferit cu succes soluția potrivită", explică Mahesh Gupta, fondator și președinte. Kent a devenit liderul din sector, iar Gupta susține că are o cotă de piață de 40 la sută în sectorul de purificare RO de 480 milioane USD, la fel ca și Eureka Forbes. Cu toate acestea, industria globală de purificare a apei valorează 1 miliard de USD și crește cu 10 la sută, cu Eureka Forbes în frunte. Un executiv de marketing senior al unei companii multinaționale prezentă în sectorul RO, vorbind anonim, a spus: "În tehnologia RO, Kent este prima opțiune a consumatorului. Sunt înaintea altora în ceea ce privește calitatea."

 RO este procesul prin care apa este forțată printr-o membrană semipermeabilă sub presiune, creând un flux de apă tratată (permeat) și un flux de apă respinsă (concentrat sau saramură). Aceste sisteme au potențialul de a elimina contaminanții apei, cum ar fi plumbul, compușii organici volatili (VOC-uri), PFAS, arsenicul, bacteriile și virusurile. În prezent, tehnologiile de osmoză inversă (RO), ultraviolete (UV) sau purificatoarele de apă cu o combinație a ambelor, sunt foarte căutate. Cu toate acestea, purificatoarele de apă gravitaționale, mai economice, continuă să se vândă în cantități mari pe piața de masă.

Datorită succesului Kent și beneficiilor aduse consumatorilor, mari jucători din sectorul de purificare a apei, cum ar fi Eureka Forbes, LG, HUL, Havells și Livpure, au fost forțați să intre pe piața tehnologiei RO. Eureka Forbes a fost prima companie care a devenit populară pentru tehnologia sa UV. După consolidarea poziției sale pe piața de purificare a apei, Kent a intrat recent și în sectorul de ventilatoare de tavan și explorează intrarea în sectorul de coșuri de bucătărie ca parte a electrocasnicelor de bucătărie. "Intrăm doar într-o afacere dacă vedem valoare și putem avea un impact", spune Gupta.

Kent este un exemplu strălucitor al unei povești de success, a unui start-up autofinanțat. Originar din Uttar Pradesh, Gupta a crescut în Delhi, unde tatăl său lucra în departamentul financiar al guvernului. După absolvirea IIT Kanpur cu o diplomă în inginerie mecanică și studierea la Institutul Indian de Petrol din Dehradun, Gupta și-a început cariera în 1978 cu Indian Oil în Mumbai. Cu toate acestea, a avut întotdeauna o pasiune pentru antreprenoriat și a părăsit locul său de muncă confortabil, în ciuda opoziției familiei sale, pentru a-și începe propria afacere, producând un aparat de măsurare a debitului de ulei numit Kent.

În domeniul purificării apei, Kent are trei facilități integrate de producție ultramoderne: două în Uttarakhand la Roorkee și una în NOIDA, cu o capacitate totală de producție de un milion de purificatoare de apă pe an. Kent produce în principal purificatoare de apă RO pentru segmentul premium (70 la sută), dar produce și purificatoare non-RO pentru celelalte categorii, inclusiv piața de masă. Brandul Kent are o gamă de prețuri cuprinsă între 3.500 și 20.000 de rupii.

Cele mai critice componente, cum ar fi filtrele, membranele și pompele, sunt fabricate intern ca parte a integrării inverse, ceea ce permite companiei să monitorizeze calitatea și să obțină economii de costuri. Acest lucru este susținut de facilități de verificare și testare a calității extrem de sofisticate. "Fiecare mașină trece printr-un test RO timp de peste 45 de minute la planta de testare înainte de a fi ambalată", spune Akashdeep Gupta, Vicepreședinte Asociat

Kent se mândrește cu o echipă robustă de 15 membri în departamentul de cercetare și dezvoltare (R&D). Ei dezvoltă în mod constant produse și designuri inovatoare pentru a rămâne la curent cu ultimele tendințe. "Cheltuim în medie 2 la sută din veniturile noastre pentru cercetare și dezvoltare", spune Gupta. Unele dintre produsele unice includ procese multiple de purificare RO+UV+UF+TDS, absența risipei de apă, reținerea mineralelor, lumină UV în rezervorul de apă pentru menținerea pureții și un afișaj digital al nivelurilor de puritate, printre altele.

"Cu toate avantajele multiple ale tehnologiei RO, doar 4-5 la sută dintre oameni o utilizează. Industria ar trebui să crească gradul de conștientizare pentru a dezvolta în continuare piața", spune Gupta. Din totalul consumului de apă într-o gospodărie, doar 2 la sută este folosit pentru apă potabilă. "În categoria RO, producem 50 de unități de produs (SKU)", spune Akashdeep Gupta. Grand Plus este cel mai bine vândut produs al Kent.

Kent își comercializează produsele prin diverse canale de distribuție - lanțuri de magazine, puncte de vânzare în comerțul modern, CSD (Central Police Canteen) și cantinele poliției, vânzări de la ușă la ușă și comerț electronic. Kent este prezent în peste 15.000 de magazine în întreaga Indiei. 35 la sută din vânzările companiei provin din piața de nord, urmată de est, sud și vest. Compania exportă 5 la sută din produsele sale către Orientul Mijlociu și Asia de Sud-Est.

Sursa: https://businessindia.co/magazine/how-kent-set-a-trend-in-the-water-purifier-business